Nové Kariérové centrum IPVZ pomáhá zahraničním zdravotníkům

2 weeks ago

Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví (IPVZ) spouští Kariérové centrum, které má pomoci s uplatněním zahraničních zdravotníků v českém zdravotnictví. Během dubna a května také chystá výpravy do regionů, které odstartovaly tento víkend v Karlových Varech a Plzni.

„Kariérové centrum vzniklo za účelem usnadnění přístupu k práci pro zdravotnické pracovníky, kteří získali zdravotnické vzdělání v zemích mimo Evropskou unii. Naše centrum pomáhá usnadnit klikatou cestu pro osoby pracující ve zdravotnictví, kteří se rozhodli přesunout se za prací a novým životem do České republiky. Prostřednictvím našeho centra se můžete dozvědět o celém průběhu relokace počínaje vstupem na území, přes složení aprobační zkoušky, až po podpis smlouvy s potencionálním zaměstnavatelem,“ představuje svou činnost Kariérové centrum na novém webu s tím, že pomáhá zdravotníkům se vzděláním lékaře, stomatologa a farmaceuta.

„Hlavní činností bude poradenství a pomoc přicházejícím zahraničním zdravotníkům s orientací v českém systému, a to nejen z pohledu vlastní kariéry. Bude dokonce existovat fyzické kontaktní centrum, kde bude možné většinu záležitostí vyřídit osobně, protože i když nyní žijeme v online době, tak možnost osobního kontaktu stále vnímáme jako potřebnou a pro některé lidi může být taková možnost jistě příjemnější. Veškeré informace budou samozřejmě k dispozici nejen na webu IPVZ, ale i na samostatné webové stránce Kariérového centra,“ přiblížila na lednové konferenci MEDIDAYS náměstkyně ředitelky IPVZ Soňa Hrdličková.

V dubnu a květnu pak centrum zve zahraniční zdravotníky na setkání v regionech, kde představí své poradenství a poskytne přehled, co je třeba k práci v českém zdravotnictví. Setkání se budou konat 27.4. v Hradci Králové, 28.4. v Praze, 11.5. v Ústí nad Labem, 12.5. v Liberci, 18.5. Ostravě, 19.5. v Olomouci, 25.5. v Českých Budějovicích a 26.5. v Brně.

Otevřít článek